САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на автобуса в Своге

Окръжна прокуратура София привлече Григор Григоров като обвиняем в извършване на престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.

от БНТ
12:26, 27.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Той е обвинен в това, че на 25.08.2018 г. в гр. Своге, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 2 от Закона за движение по пътищата: „При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26“ и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице и случаят е особено тежък.

Повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, 26.08.2018 г., късно следобяд. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.

С постановление на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, където то се осъществява от екип от следователи.

В рамките на днешния ден предстоят допълнителни огледи. В същото време, следователи осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Автомобилна администрация“ и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
По-скъпи дърва за огрев в Пловдив тази зима
По-скъпи дърва за огрев в Пловдив тази зима
Възстановена е работата на Търговския регистър
Възстановена е работата на Търговския регистър