НОВИНИ

Прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на общинския съветник Бенчо Бенчев

Прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на общинския съветник Бенчо Бенчев. Той е обвинен, че е укривал Димитър Желязков - Очите и за това, че е притежавал боеприпаси, без да има разрешителни. На бургаския бизнесмен е наложена парична гаранция от 50 хиляди лева и забрана да напуска страната. Бенчев беше сред арестуваните при акцията по задържането на Димитър Желязков в Истанбул.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 14.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Придружаван от адвокатите си, общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев днес се яви в прокуратурата.Той определи като нелепа случайност, че с Димитър Желязков са били по едно и също време в хотел в Истанбул и не прие обвиненията,че го е укривал. Дори не знаел че се издирва от Интерпол.

Бенчо Бенчев, обвиняем: Не съм нарушавал законите на държавата. Невинен съм. И това ще се докаже в следствието.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства, че Бенчо Бенчев е помогнал на Митьо Очите да се укрие.

Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: На втори август 2018 година е транспортирал с лек автомобил обвиняемия Димитър Желязков от Солун до Истанбул и за периода от 2 август до 4 август му е предоставил за ползване стая в хотел "Рамада" , която е била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Като основание за второто обвинение от прокуратурата изтъкват факта,че при обиска на дома на Бенчо Бенчев, полицията е открила 57 патрона и огнестрелно оръжие. Според адвоката на Бенчев оръжията и мунициите били напълно законни. Имали и документи, които са предоставили на прокуратурата. Не е съгласен и с наложената гаранция от 50 хил. лева.

Иво Найденов-адвокат на Бенчо Бенчев: Не считам, че тази мярка е наложителна и задължителна в настоящия момент.

На Бенчо Бенчев е издадена забрана да напуска страната. По първото обвинение за укриване на Димитър Желязков може да получи до 5 години затвор. А за държането на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение до 8 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на жертвите след срутването на мост в Генуа
Расте броят на жертвите след срутването на мост в Генуа
Над 100 автомобила опожарени в Швеция, властите предполагат организирана акция
Над 100 автомобила опожарени в Швеция, властите предполагат организирана акция