САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Протест на служителите на съдебна охрана

Синдикатите на надзирателите и съдебна охрана подготвят писма до посланиците на страните членки на ЕС. Причината е, че проблемите в сектора стоят нерешени с години, а исканията от протестите им, които продължават месеци наред - остават неизпълнени.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
11:12, 16.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Рано тази сутрин служители от двете дирекции на правосъдното ведомство излязоха на поредна демонстрация пред Съдебната палата в София. Преди дни синдикатите взеха решение да откажат предложените 5 процента увеличение и да продължат протестните действия до пълно изпълнение на исканията.

Те настояват за 20% увеличение на заплатите, изравняване на плащанията за тежки условия на труд с тези на полицаите и решаване на кадровите проблеми. В затворите не достигат близо 300 души, а в страната има съдебни сгради с един човек охрана.

Красимир Бекяров - Синдикат "Охрана": Така поне ни се казва, че финанси няма, а доколкото си спомням много наскоро се дадоха 100 млн на МВР. За цялостното изпълнение на нашите искания, бяха правени разчети от Министерството на правосъдието и според изнесените данни става въпрос за около 25 милиона.

Ивайло Григоров - Синдикат на служителите в затворите в България: В момента подготвяме писма до посланиците на страните-членки на ЕС. Ще помолим да бъдат предадени на министрите на правосъдието, за да се запознаят с проблемите на охраната на затворите и съдебните сгради и да преценят - нормално ли в страна от Евросъюза служители със специален статут да получават под средната заплата за страната.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Tрафикът през Дунав мост се е увеличил 4 пъти за 10 години
Tрафикът през Дунав мост се е увеличил 4 пъти за 10 години
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна