НОВИНИ

Протест срещу полицейски произвол в София

Протест срещу полицейския произвол и насилие беше организиран от майките на задържаните миналата седмица 5-ма младежи. Те продължават да твърдят, че децата им са бити и унижавани от полицаите след ареста. Младежите бяха задържани след сигнал, че бият мигранти. Според официалната версия при опита да бъдат сложени белезници на едно от момчетата - Иван, той е ударил полицайката, вследствие на което тя има комоцио.

Явор Симов
от Явор Симов
21:50, 08.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Майката Невена е категорична, че вярва на сина си за униженията и боя които твърди, че са му нанесени от служителите на 5 районно управление. Според нея дори и синът й да е виновен той трябва да си понесе отговорността пред съда и според законите на страната, а не от полицаите.

Невена Бишкарова: И не мисля, че някой има право да нарича сина ми изрод. И още повече когато 5-ма полицаи, връзват сина ми и го бият като куче и го ритат в главата и навсякъде.

В импровизиран разговор началникът на 5-то Николай Василев отрече тези обвинения.

Николай Василев - началник на 5-то Районно управление на МВР: "Синът ви и в обясненията си нищо не е написал в днескашния протокол за разпит, когато е обвинен е написал, че е бил бит."

Невена твърди, че никой не ѝ се е обадил, че детето ѝ е арестувано, нито пък на сина ѝ са разрешили да се обади по телефона.

А вие искате да кажете, че не му е казвано, че ще го качат горе и ще му се изредят всичките ...погледнете ме в очите ...

- Да ще ви погледна

- Има Господ, само това ще ви кажа, аз вярвам в Господ.

- Еми, аз пък не вярвам в Господ, защото още не съм го видял, още не съм го видял.

- Аз, обаче, вярвам.

Майката на Иван поиска да бъдат наказани полицаите, които са участвали в инцидента със сина ѝ. Шефът на районното каза, че има назначена проверка и ако тя установи нарушения от страна на полицаите, те ще бъдат наказани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Референдум: ​Битката преди балотажа
В "Референдум": ​Битката преди балотажа
Двойният убиец от Пазарджик с пълни самопризнания
Двойният убиец от Пазарджик с пълни самопризнания