НОВИНИ

Граждани протестираха пред съда в Бургас заради блъснат велосипедист

В Бургас започва делото за прегазения преди повече от година в Приморско велосипедист. Пред Съдебната палата протестираха близки и приятели на загиналия Евелин Дуков. Те настояват за промени в Наказателния кодекс и за въвеждане на по-тежки санкции за шофиране в нетрезво състояние.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:18, 09.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

33-годишният Евелин беше буквално пометен от автомобил, движещ се с висока скорост. След инцидента шофьорът избяга, но по-късно беше заловен. Обвиненият Владимир Колев бил в нетрезво състояние, когато е станал инцидентът. На първа инстанция той не се призна за виновен. Отрече да е шофирал автомобила и беше освободен под домашен арест.

Близките и приятелите на Евелин са инициирали подписка и настояват за промяна на закона.

Даниела Атанасова: Разработихме един законопроект съвместно с юристи и експерти. Предлагаме завишаване на наказанията по чл.343 точка Б - от 3 до 15 години при шофиране в нетрезво състояние, ние предлагаме да стане от 5 до 20, а в особено тежки обстоятелства, както е нашият случай - от 5 до 20 да се увеличи до 30 години.

Три камери са записали инцидента. Днес защитата на семейството ще поиска записите да бъдат показани в съдебната зала. Делото започва по същество с разпит на свидетели и вещите лица, изготвили експертизите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството предложи да започнат преговори със САЩ за изтребителите F-16
Правителството предложи да започнат преговори със САЩ за изтребителите F-16
Оперираха рейнджъра, нападнат от роми във Войводиново
Оперираха рейнджъра, нападнат от роми във Войводиново