НОВИНИ

Европейска столица на културата: Общински отряди ще следят за реда в Пловдив

Очакванията за хиляди посетители на 12-ти януари - когато е откриващото събитие на Пловдив като европейска столица на културата, е предизвикателство за органите на реда в града. Охраната на толкова мащабно събитие е свързано със сериозна организация. Как ще се осъществява допускането на публиката - вижте повече от директора на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков, с когото разговаря нашият репортер Мариела Хубинова.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:00, 09.01.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Специален новосформиран отряд към Общинския инспекторат в Пловдив ще следи за спазването на наредбите в града по време на цялата година, в която той е европейска столица на културата. Инспекторите ще работят с удължено работно време и ще увеличат броя на проверките, които ще са концентрирани в централната градска част, по пешеходната улица, квартал "Капана" и Стария град.

;

Като европейска столица на културата Пловдив ще привлече много туристи. Това пък може да изкуши търговците да увеличат броя на масите на открито, които са платили.

Таня Караджова, главен инспектор: Ще следим за спазване на одобрените схеми и на разрешенията на квадратурата на обектите, които ползват общинските терени. За тази цел от миналата година беше предприета една офанзива да маркираме заведенията по външните контури защото и човек, който не е толкова наясно може да види че това заведение е в нарушение, ако е изкарало маси извън очертанията, които са направени от нас.
;
Ангел Славов, директор на Общински инспекторат - Пловдив: Ще разчитаме и на гражданите, но и проверките ще бъдат малко повече през този период. Ще работят и до късно вечер за да може да обхванем всички мероприятия.

В града се очаква да дойдат и много улични артисти от цялата страна. Ако инспекторите хванат някой без необходимите разрешителни и извън определените от общината места, първо ще предупреждават, преди да съставят актове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха посолства и консулства в Австралия заради подозрителни пратки
Евакуираха посолства и консулства в Австралия заради подозрителни пратки
Проф. Чуков: Спорът за корабите с Либия трябва да се реши в съда
Проф. Чуков: Спорът за корабите с Либия трябва да се реши в съда