НОВИНИ

На 12 януари затварят идеалния център на Пловдив за автомобили

Идеалният център на Пловдив ще остане затворен за автомобили на 12-ти януари, когато е официалното откриване на Европейската столица на културата. В града ще се движат автобуси само по 7 линии от градския транспорт, които ще се движат с делнично разписание. За гостите на събитието от страната правят буферни паркинги.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ-Пловдив
17:46, 07.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На 12-ти януари, когато е официалната церемония по откриването на Пловдив - европейска столица на културата, градът става една голяма пешеходна зона.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: Като казвам централна градска част имам предвид - "6-ти септември", "Източен", "Христо Ботев" и "Руски" ще имаме пропускателен режим - там с автомобили няма да може да се спира и трябва да се използва градския транспорт.
Златин Велев - зам.-кмет по транспорт: В карето ще бъдат освободени улиците, ще се махнат паркираните автомобили, където ще минават коридори за специализираните автомобили - това са пожарна, полиция, бърза помощ.
;

Новата организация включва и три безплатни буферни паркинга. Край тях ще минават и автобуси от градския транспорт, които ще се движат по линии 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21.

Златин Велев - зам.-кмет по транспорт: Пред административната сграда на панаира, и по северната страна на Марица, това е едната зона. Втората е паркинга на Колодрума за гостите, които идват от юг. Третият буферен паркинг ще е пред стадион "Пловдив".

Гостите на събитието ще влизат през определени пунктове, където ще се раздават топъл чай. За най-нетърпеливите ще има поларени одеяла и шалове с логото на Пловдив - европейска столица на културата, които днес кметът Иван Тотев показа пред журналисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Банев разполагал с телефон в ареста
Николай Банев разполагал с телефон в ареста
Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла взе жертва
Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла взе жертва