НОВИНИ

Протестиращи затвориха движението през град Димово

Протест спря за два часа движението през град Димово в област Видин. Хората са недоволни от засиления трафик по международния път Е 79, част от трасето, на който е и централната улица в града им. Настояват за спешен ремонт на пътя, както и за изграждане на обход на града.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
13:30, 16.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Отсечката е основен път към Дунав мост 2 при Видин и трафикът се засилва. По 1 300 товарни автомобила на денонощие минават през центъра на Димово.
Заради трафика, пътят е разбит. Хората се оплакват също, че въздухът е замърсен, а къщите им се рушат.

От Агенция "Пътна инфраструктура" признават, че пътят е в окаяно състояние. 8 милиона лева са предвидени за ремонт на първокласния път през община Димово и строителството ще започне през май.

От пътната агенция посочват, че икономически не е оправдано обходът на града да се изпълнява като отделен обект. Отсечката ще е част от скоростен път между Ботевград и Видин, а административните процедури по подготовка на проекта са започнали.

Хората обаче смятат, че това ще забави строителството с години и настояват за бързи мерки. Казват, че ще блокират пътя всяка събота и неделя по два часа на ден, докато не получат уверение за такива.

Вижте кадри от протеста във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ридаещи мигранти посрещнаха папата в Лесбос
Ридаещи мигранти посрещнаха папата в Лесбос
Парад на ретро автомобили се провежда в Сливен
Парад на ретро автомобили се провежда в Сливен