НОВИНИ

Протест срещу забраната за земеделие край Каварна

Премиерът Бойко Борисов e разпоредил на екоминистъра да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000". Това съобщиха от правителствената пресслужба. Борисов е възложил на Нено Димов да се срещне с кметовете на засегнатите общини и инициативните комитети, за да търсят заедно най-правилното решение за всички страни. В същото време протестиращи срещу забраната за земеделие край Каварна блокираха пътя Българево-нос Калиакра.

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 05.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протестиращите заявиха, че не вярват на обещания и искат реални действия. С влизането в сила на тази заповед хората в региона ще останат без поминък.

Гинка Хлебарова: Дойдоха перките и заради тях сега погребват и дават курбан един цял народ в тази област. Ей така с лека ръка.
Снежана Димитрова: Ако не бъде отменена, ще има доста поля, които ще се палят.
Антоанета Иванова: Протестирам точно заради това, защото не е редно да бъдат отнети поминъкът на хората, като земи, риболовци.

Хората заявиха, че са готови да тръгнат към София и да продължат с протестите там.

Йордан Узунов: Всички ще бъдем там, защото тези от БАН, мои колеги са, дали имат понятие за какво става тука от земя. Ако им покажа една шепа ечемик ще го различат ли?

От правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът е възложил на министър Димов и екипа му да се срещнат с кметовете на трите общини и с представители на инициативните комитети, за да обсъдят ситуацията, възникнала след решението на Съда на Европейския съюз, и заедно да потърсят най-правилното решение за всички страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инспектори затвориха заведения във Варна заради лоша хигиена
Инспектори затвориха заведения във Варна заради лоша хигиена
До Витоша за ден (СНИМКИ)
До Витоша за ден (СНИМКИ)