НОВИНИ

Протест в Раднево срещу насилието на пътя и агресията

Хиляди жители на Раднево се събраха тази вечер на мирен протест за да кажат ,,Не на агресията".Той бе провокиран от снощния инцидент в града при който, заради отнето предимство четирима роми пребиха жестоко трима младежи. Нападателите са задържани за 72 часа.

bnt avatar logo
от Автор: Десислава Петкова
22:18, 03.05.2016
6226
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Граждани от различни възрасти се събраха на мястото на инцидента за да протестират срещу произвола и агресията. Радневци настояха извършителите на побоя да бъдат най-строго наказани

- Това,което се е случило снощи просто потресе целия град, - каза Иванка Николова.

- Не е нормално това. Който иска да се бие има ринг, има спорт, има всичко за това нещо, - казва и Никола Вичев.

- Мен лично ме доведе това, че искам справедливост за моите съграждани, за моите родители,за децата. За мен те са деца на 20 години, - казва Десислава Тончева.

Братът на едно от пострадалите момчета още не може да си обясни какво се е случило.

- В шок съм. Много лошо. Не очаквах чак толкова да се стигне. Ама циганите, това е за тях-пазят ги, а нас нашите момчета няма кой да ги пази, - казва Радослав Димитров.

Четиримата извършители на побоя са задържани за 72 часа. Срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийство на повече от едно лице и нанасяне на средна телесна повреда.

Заради създалото се напрежение в Раднево се проведе среща между общинското ръководство, полицията и прокуратурата, на която бяха набелязани мерки за гарантиране спокойствието и сигурност на гражданите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Какво правят астронавтите на борда на единствената обитаема станция в космоса?
​Какво правят астронавтите на борда на единствената обитаема станция в космоса?
Опело за митрополит Симеон
Опело за митрополит Симеон