НОВИНИ

Протест в защита на кмета на Септември блокира пътя край града

Протест в защита на кмета на Септември Марин Рачев се очаква да затвори пътя между Велинград и София в района на село Варвара. При антикорупционна акция през седмицата кметът беше задържан и после освободен срещу рекордна гаранция от 250 хиляди лева. Повдигнати са му две обвинения. Нанесените на общината вреди се очаква да надхвърлят 13 милиона лева. Златин Бояджиев е на мястото.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
12:16, 04.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Макар че пътят е блокиран от протестиращите, полицията успя да осигури обходен маршрут през с. Симчиново. Стотици протестиращи подкрепят кмета Марин Рачев.

;

Кметът на община Септември беше освободен от ареста в петък след 24 часово задържане. Пред полицейското управление го чакаха десетки негови привърженици. Единственото , което заяви беше, че е невинен и вярва в правосъдието.

Мащабната акция на специализираната прокуратура и комисията за противодействие на корупцията парализира за няколко часа град Септември в четвъртък. На Рачев са повдигнати обвинения за две престъпления. Гаранцията за освобождаването му е рекордна - 250 хиляди лева. Срещу 10 хиляди лева е пуснат и служителя на община Септември Стайно Емилов, който е трябвало да осъществява контрол върху строителните дейности. Марин Рачев има повдигнато обвинение за злоупотреба с обществени поръчки.

Разследващите са намерили тефтер с бележки на кмета, в който той записвал печалбите от всяка една сделка. В нощното шкафче на кмета на Септември от комисията за противодействие на корупцията открили и справки на ДАНС свързани със сигнали за купуване на гласове на местните избори през 2015-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британка получи неочаквана помощ от звездите Кейт Уинслет и Леонардо Ди Каприо
Британка получи неочаквана помощ от звездите Кейт Уинслет и Леонардо Ди Каприо
От нашите пратеници: Извънредни мерки за сигурност преди протеста в Атина
От нашите пратеници: Извънредни мерки за сигурност преди протеста в Атина