Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

​Протести, доходи и цени - Тома Биков и Ирена Анастасова в "Още от деня"

В студиото на "Още от деня" депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Ирена Анастасова от БСП коментираха недоволството на хората и протестите им през последните седмици. По думите на Анастасова, БСП не организира протестите. Според Тома Биков обаче има официална позиция, че социалистите са гласът на тези протести.

от БНТ
18:49, 26.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Ирена Анастасова, БСП: Както виждате, хората са недоволни - всеки от различни неща. Виждате, че протестите са за доходите, хората са недоволни от новите данъци на старите коли, от съдебната система. Различни недоволства в различни сфери, които определят общата картина. Ясно е, че БСП не организира протестите. А и не разбирам защо БСП да не е изразител в парламента на исканията на тези хора. Аз не мисля, че ние особено много държим хората да ни припознаят като водачи. Ние искаме да сме законов парламентарен глас и да изразим тези искания.

Тома Биков, ГЕРБ: Когато миналата седмица беше най-големият протест, тези хора наброяваха около 3200 души, в неделя бяха около 1600-1700 души, което е доста пресилено да кажем, че има масовост. Със сигурност има хора, които са недоволни. Тези, които не са излезли на протест и те сигурно имат в себе си недоволство по някоя тема. Едва ли някой ще ми повярва, ако кажа, че всичко е наред в нашата държава, а и изобщо в света. Във Франция има много по-сериозни протести, отколкото тук. Разбира се около тези протести има опити от страна на опозицията да спечели политически дивиденти от това. Според мен, БСП участват в тези протести по един или друг начин и те не се крият. Имат официална позиция, че ще бъдат гласът на тези протести.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е гарантирана
Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е гарантирана
​Приключи проверката в Агенцията по вписванията за изплатените бонуси
​Приключи проверката в Агенцията по вписванията за изплатените бонуси