НОВИНИ

Повече осъдени за пътни инциденти в Пловдив

Знаците Е 24, които предупреждават шофьорите за камера на КАТ за превишена скорост, вече са премахнати. И днес - и в двете посоки към граничните пунктове, ще има проверки за неплатени глоби - и на водача и на пътниците. Всичко това е част от мерките за дисциплиниране на шофьорите и ограничаване на смъртните случаи на пътя. През миналата година Пловдив беше на първо място по брой загинали при катастрофи. Какво е положението през тази година провери екипът ни в Пловдив.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
08:30, 09.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Тази година в Пловдив се наблюдава друга тревожно тенденция - шофирането след употреба на алкохол, съобщиха от Пътна полиция. За първите шест месеца на 2016 година са образувани 191 дела срещу водачи шофирали след употреба на алкохол, а през това шестмесечие за 2017 делата вече са 238.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: Повече са и осъдените лица, тоест не само новообразуваните дела са повече, но и лицата, които сме предали на съд и вече са осъдени през шестмесечието са 179 за 2016 и 206 лица тази година.

Зачестиха и случаите на прегазени на пешеходни пътеки от млади неопитни водачи, управляващи мощни автомобили. През април 19-годишният Асен Гюрганчев блъсна и уби на място по непредпазливост жена на пешеходна пътека на бул. "Шести септември". Само преди дни съдът му даде 3 години лишаване от свобода и отне книжката му са пет години.

Ботьо Гиргинов, Пътна полиция- Пловдив: Данните са категорични, че за изминалия период от началото на годината до 30 юни 2017 година в Пловдивска област са възникнали общо 100 тежки ПТП-та с участието на пешеходци, при които са загинали 7, а са ранени 98 участника.

Изследване показва, че най-опасно е да се пресича сутрин и вечер, когато движението е най-натоварено.

От прокуратурата предупреждават, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на Закона за движение по пътищата и всеки ще си понесе последствията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Националният авиопревозвач ще плати обезщетение за закъснели полети
​Националният авиопревозвач ще плати обезщетение за закъснели полети
Спазват ли се ограниченията за движение на ТИР-овете по магистралите?
Спазват ли се ограниченията за движение на ТИР-овете по магистралите?