НОВИНИ

Продължават проверките на МВР и прокуратурата по скандала "Агромах"

От БСП отправиха запитване към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за случая с оставката на директора на полицията в Благоевград Росен Танушев. Партията се интересува дали освобождаването му е свързано с ареста на собственика на строителната фирма "Агромах" Методи Бачев, който беше заснет да отправя нецензурни реплики за премиера Бойко Борисов по време на събор в симитлийското село Черниче.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 02.09.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Жельо Бойчев - БСП лява България: 3 дни цялата държава се занимава с изясняване на личните отношения на премиера Борисов. Искам да призова министър Бъчварова, със същия устрем, с който защитава честта на премиера, да защитава интересите на хората и обществото. Колко време отделихме на тази случка с интимен характер, а на нашия сигнал, в който става дума за злоупотреби за стотици милиони, за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат.

Ден след оставката вече бившият директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград Росен Танушев отказа да коментира случая. Но става ясно, че в полицията продължават разпити на присъствали на скандалното празненство.

От полицията в Благоевград веднъж вече са изпратили в Районната прокуратура проверката си по скандала. Наблюдаващият прокурор, обаче, е върнал преписката с мотива, че липсват достатъчно основания, за да бъдат предприети действия от страна на прокуратурата.

Поискано е да бъдат събрани допълнителни данни и доказателства по казуса с нецензурните думи срещу премиера. От Районната прокуратура в Благоевград очакват и техническа експертиза за автентичността на записа.

За втори път тази година тече прокурорска проверка по казус, в който е замесено името на "Агромах". Още през март започна разследване на фирмата за укриване на 14 милиона лева от данъци. А през юни от БСП поискаха и оставката на шефа на АПИ заради множеството спечелени обществени поръчки от "Агромах" за инфраструктурни проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомени от Тютюневия град
Спомени от Тютюневия град
Жителите на село Гурмазово пият мътна вода
Жителите на село Гурмазово пият мътна вода