НОВИНИ

Проверяват кмет на санданско село за купуване на гласове

Прокуратурата проверява кмета на санданското село Ново Делчево - Валентин Апостолов за купуване на гласове и предизборна агитация. Срещу него е подаден сигнал, че е приканвал местни хора да гласуват за определена кандидат-президентска двойка. В автомобила му били открити списъци с имена на хора.

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 06.11.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Късно снощи полицейски служители спрели за проверка кмета на Ново Делчево Валентин Апостолов. На предната седалка на автомобила му открили брошури на един от кандидатите за президент.

Валентин Апостолов - кмет на Ново Делчево: После обискираха мене и в палтото ми намериха 400 лева и работен списък. Като това не списък с ЕГН-та както казват те, а работни бележки. Ето, да имат хората на представа за какво става въпрос.

Кметът е разпитан в полицейското управление в Сандански, след което е освободен. Разпитани са и всички, чиито имена са били на листата. Той е сигурен, че няма да му бъде повдигнато обвинение, защото по думите му не е нарушил закона, а сигналът е неоснователен.

Валентин Апостолов - кмет на Ново Делчево: Подаден е сигнал от хора тука, от Делчево. Такива, кандидат-кметове, които са.

Хора от селото разбраха за задържането на кмета от екипа ни. Казаха, че не са чули той да е агитирал за определена кандидат-президентска двойка.

- Нищо не сме разбрали.

- Няма такова нещо, това е измислица.

- Мен не ме е агитирал, а някой друг ако е агитирал, да си нови отговорност.

От прокуратурата обясниха, че се извършва проверка по случая, резултатите от която ще станат ясни след не по-малко от 48 часа. По първоначална информация засега няма данни, че кметът е купувал гласове, но дали това се е случило ще стане ясно окончателно след края на проверката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спец.пратеникът на БНТ в Бурса: Над 8 хиляди души са гласували
Спец.пратеникът на БНТ в Бурса: Над 8 хиляди души са гласували
Варна - контролиран вот, хаос и неуредици при списъците
Варна - контролиран вот, хаос и неуредици при списъците