НОВИНИ

Варна - контролиран вот, хаос и неуредици при списъците

Десетки не успяха да гласуват в СОУ „Елин Пелин" във варненския квартал Максуда. Липсата на разлепени по стените списъци, в които да открият лесно секцията си, бе една от причините. За да намерят къде са разпределени хората трябваше да обиколят една по една стаите в училището и различните етажи или да ровят в папки с хиляди имена.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:15, 06.11.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Началото на изборния ден в СОУ „Елин Пелин". Пред една от секциите стои мъж с качулка, който наблюдава влизащите, пише често на телефона, дава указания и преглежда личните карти на гласуващите. Помагат му още няколко човека. През целия ден той остана на поста си. Видимо групата не беше доволна от нашия интерес. Попитахме ги какво правят.

Мъж: "Чакам жена ми да дойде."

Съпругата му била на работа и трябвало да дойде да гласува. А той като добър човек е седнал да я чака пред секцията от сутринта.

Дотук обаче със строгата организация. Вчера ви разказахме за тези папки.


;
Донка Иванова - директор на СОУ „Елин Пелин: "Който гражданин иска да види в коя секция е, взима си папката и си разглежда."

Днес ситуацията можем да обобщим с една дума - хаос.

Служител на общината ни обясни, че от сутринта помага на хората.

Жена от общината: "Това е първа година, в която гражданите не се ориентират."

Добринка сама дойде при нас, за да й помогнем да си намери секцията. Цял живот е на един адрес и гласува тук, а днес я няма в списъците. Проверяме в системата на ГРАО, такъв адрес не е включен в нито една избирателна секция. Жената не се чувстваше добре и си тръгна без да гласува. По-късно стана ясно, че е записана с адреса на съседите си. Изборният ден в СОУ Елин Пелин върви към своя край. И ще бъде запомнен с огромния брой хора, които не успяха да дадат гласа си, въпреки че дойдоха и искаха да го направят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват кмет на санданско село за купуване на гласове
Проверяват кмет на санданско село за купуване на гласове
ЦИК: Към момента няма сигнали за купуване на гласове
ЦИК: Към момента няма сигнали за купуване на гласове