НОВИНИ

Проблемите на малките хора с гласуването

На пръсти се налага да пускат бюлетината си в урната днес гражданите, които са с нисък ръст. За трудностите в изборния ден и в ежедневието на малките хора в България разказва следващият репортаж.

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 06.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Светослав Чернев от Русе даде своя вот за президент и участва в референдума. Той е председател на Асоциацията на малките хора в България и казва, че тъй като те не са много на брой, обикновено в секциите нивото на урните не е съобразено с ниския им ръст. Понякога се налага и помощ от членовете на комисиите, но малките хора не би трябвало да разчитат само на човечността на околните.

Светослав Чернев - председател на Асоциацията на малките хора в България: „Хората са колегиални и ако има нужда, помагат."

Светослав Чернев разказва, че на малките хора все още им се налага да изкачват пеша стълбите, за да стигнат до високите етажи в сградите, тъй като не достигат горните бутони в асансьорите. Той е убеден, че тези проблеми могат лесно да се решат, без много средства и ресурси. От бъдещия президент очаква да отстоява интересите на хората с увреждания.

Светослав Чернев - председател на Асоциацията на малките хора в България: „Президентът има важна функция да налага вето на закони, които не са в интерес на българските граждани. И аз съм говорил с някои от кандидат-президентите и именно това съм ги помолил - да бъдат посредници между институциите като законодателна власт и организациите на хората с увреждания."

В организацията на малките хора членуват 150 души, но в страната те са двойно повече. Все още се чувстват дискриминирани в обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избирателната активност според Алфа Рисърч е 40% към 16:00 часа
Избирателната активност според Алфа Рисърч е 40% към 16:00 часа
 Километрична опашка пред посолството в Мадрид на обяд
Километрична опашка пред посолството в Мадрид на обяд