НОВИНИ

Първа ретроспектива на българския художник Лъчезар Бояджиев

Първа ретроспектива на един от най-известните съвременни български художници - Лъчезар Бояджиев. Той е сред основателите на Института за съвременно изкуство в София и автор с мащабна международна практика - участвал е в арт събития от Бразилия до Австралия и Китай.

Петя Тетевенска
от Петя Тетевенска
17:24, 14.02.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Sic transit media mundi - така е озаглавил изложбата си Лъчезар Бояджиев. Тази игра с известната латинска поговорка обещава да изследва защо светът, в който живеем е преходен като медия? Художникът е известен с критическите си позиции на арт сцената, които бележат работата му. Той обобщава разочарованията и надеждите си така:

Лъчезар Бояджиев: Би могло да има по-малко алчност, повече внимание към природата, малко повече благотворителност, включително и към художествените институции, без те да са на първо място. На първо място аз поставям здравето на хората, образованието, инфраструктурата, градове, села и т.н. Чак след това може би изкуство и култура, въпреки че... ако не ги правим нещата в името на културата на тази нация, на тази държава, то тогава защо въобще да ги правим

Изложбата ще бъде отворена един месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести при операция срещу случаи на модерно робство във Великобритания
Арести при операция срещу случаи на "модерно робство" във Великобритания
За първи път благоевградският театър поставя представлението “Ножица-трепач
За първи път благоевградският театър поставя представлението “Ножица-трепач"