НОВИНИ

Първи благотворителен крос „Спри рака”

Под мотото „Да победим заедно злокачествените заболявания на кръвта” десетки хора ще се включат в благотворителния крос „Спри рака” на 22 май в Пловдив. Целта на организаторите е да помогне на всички хора, които са чули тежката диагноза, да почувстват, че не са сами в борбата си и да върнат желанието си за живот. Всички набрани средства ще бъдат дарени на клиникатапо хематология към Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:40, 18.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Борбата със злокачествените заболявания трябва да е обща между лекари, пациенти и близки, а превенцията чрез балансиран живот, спорт и позитивно мислене може да спаси всеки един от нас. С тази кауза организаторите на благотворителния крос „Спри рака” искат събитието да стане традиционно за страната ни.

Роси Касабова - организатор: "Хората, които са минали през това изпитание, за мен са герои, които трябва да получат подкрепата на обществото, защото, освен че те се борят за живота си, те се грежат за семействата си, те се опитват да бъдат достойни граждани. Благодаря на БНТ за това, че подеха инициативата, и вместо да ни заливат с випове, показват проблемите на реалните хора."

Роси Касабова е преборила тежката диагноза рак, но е минала сама дългия път на приемането и борбата за нов живот. Затова е убедена, че пациентите не бива да са сами. А методите за лечение са все по-успешни. От година в Пловдив работи центъра за трансплантация на стволови клетки, а вече 10 пациенти са успешно трансплантирани.

Проф. Стефан Горанов - завеждащ Клиниката по хематология в УМБАЛ “Св. Георги": "Ние пуснахме тези болни с нормална кръвна картина и с пълната увереност, че те са поставени по пътя на оздравяването."

Началото на кроса е в неделя, в 10:00 сутринта на Гребната база, а записването започва час по-рано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха промените в Закона за движението по пътищата
Отложиха промените в Закона за движението по пътищата
Павло Климкин ексклузивно в Още от деня: Русия не се нуждае от силна Европа
Павло Климкин ексклузивно в "Още от деня": Русия не се нуждае от силна Европа