НОВИНИ

Първият етап от извозването на серовъглерод от "Химко-Враца" приключи успешно

Успешно завърши първият етап от извозването на 110 тона серовъглерод, депонирани на площадката на "Химко-Враца". Със специализирана техника първите 21 тона бяха претоварени от басейните, в които се съхранява опасният химикал, в автоцистерна.

bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 15.07.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Серовъглеродът ще бъде изнесен извън страната, но засега от фирмата-собственик "Камибо" не съобщават крайната му дестинация.

Тъй като при съприкосновение с въздуха серовъглеродът може да предизвика взрив, са взети всички мерки за сигурност. Мобилна станция на екоинспекцията следи през целия ден състоянието на атмосферния въздух и по време на цялата операция по прехвърлянето на химическия продукт, не бяха регистрирани отклонения от нормите.

Очаква се уникалната за страната ни операция да приключи в петък, когато извън територията на фирмата ще излезе и последната цистерна със серовъглерод.

Мирослав Комитски, заместник-областен управител на Враца: Общата ни цел е безопасното извозване на серовъглерода в идните дни. Прекъсване може да има само, ако метеорологичните условия не позволяват, особено ако има гръмотевични бури, но фирмата, която ще извозва серовъглерода, моментално ще ни предупреди, че спира за определен период дейността.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството стартира процедура по ратификация на договорите за Ф-16
Правителството стартира процедура по ратификация на договорите за Ф-16
Ограничават движението в тунел Витиня заради профилактика на осветлението
Ограничават движението в тунел "Витиня" заради профилактика на осветлението