НОВИНИ

Шест видински села остават блокирани до 6 сутринта

Заради снегонавявания бяха блокирани пътища и десетки села в област Видин. Изолирани са всички населени места в община Бойница. Ако и утре пътищата там не бъдат почистени, без храна ще останат 160 души, ползващи услугите на социалния патронаж. Заради проблемите с почистването на снега, в община Видин беше свикан кризисен щаб.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
22:00, 08.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По решение на общинския кризисен щаб пътищата до шест видински села са затворени. Достъпът до тях е ограничен за 12 часа, до шест сутринта.

Цветан Асенов, зам.-кмет на община Видин: Да вземем решение да ги затворим и утре да ги отворим наново, след като утихне вятърът, поради простата причина, че колкото и техника да хвърляме към момента, просто не можем да направим пътя проходим през цялото време. Техниката минава, стига до селото. Връща се, пътят отново е затворен.

В районите на тези села има техника за почистването на снега и, ако се наложи от там ще могат да бъдат изведени хора. В преспите край Майор Узуново останаха блокирани автомобили. Близки на живеещи в селото чакаха пътят да бъде разчистен, за да им осигурят провизии.

Чакащи да разчистят пътят:

- Сутринта се чух с мои комшии, които ми казаха, че хората бедстват вече. Носим хляб и се надяваме да стигнем до селото.

- Отиваме да закараме провизии на бабите. Нямат хляб, нямат нищо, няма как да се стигне до селото… Гледаме да стигнем сега и да се приберем бързо към града.

Няма бедстващи или болни в селата, до които пътищата бяха затворени. Кметовете по места ще подават информация в кризисния щаб в общината на всеки два часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хубаво време в Испания
Хубаво време в Испания
Непочистени улици в крайните квартали на Силистра
Непочистени улици в крайните квартали на Силистра