НОВИНИ

Затвотен е пътят Резово - Царево заради обилни валежи

Проливните дъждове в Странджа вдигнаха нивата на всички притоци на река Велека и придошлата вода заля моста при Синеморец. От 18 часа снощи движението в посока Синеморец и Резово е блокирано, а екипи на гранична полиция, КАТ и военни машини чакат спадането на нивото. Според специалистите устието на реката не е блокирано, но силният североизточен вятър вдига насрещни вълни и не позволява придошлата вода да отиде в морето.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:21, 28.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Близо километър е колоната от чакащи коли да преминат в посока Резово.

Повече от 14 часа пътя за Синеморец е отцепен. Той е блокиран от прелялата река Велека. В момента нивото на придошлата вода е близо 80 см. над моста и дори тежката военна техника не може да премине. Придошлите води блокирали снощи и кмета на Синеморец.

Костадин Диков-кмет на Синеморец: По стечение на обстоятелствата така стана, че снощи не можах да се прибера и дежурихме тука с екипи на гранична полиция и спряхме движението.
Златин Димов - Община Царево - "Устието е отворено, водите минават над пътя, но трябва да мине време да се оттече водата. Просто много води има и бавно се оттичат."

Няма бедстващи хора, но снабдяването с хляб е затруднено.

Костадин Диков, кмет на Синеморец - "Проблем е, че хлябът за днес не може да пристигне. Колите дойдоха тази сутрин и се върнаха. До обяд, следобяд ще имат хляб, ще направим всички възможно."

Водата се оттича бавно, като за час нивото спада с около 10 сантиметра, казаха специалистите. Ако няма нови обилни валежи, очакванията са около 15 часа движението да бъде възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран разглежда варианти при провал на ядреното споразумение
Иран разглежда варианти при провал на ядреното споразумение
Започва записване за безплатни онкопрегледи във Варна
Започва записване за безплатни онкопрегледи във Варна