Семейство дари любов и топлина на осем изоставени деца

Само за последните шест години едно семейство е дарило с родителски грижи и ласки осем изоставени деца. Наталия и Кольо Колеви са едни от първите приемни семейства в община Павликени, а сега Наталия е номинирана за наградата „Спасител на детството" за 2017.

от БНТ
10:32, 28.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Наталия и Кольо Колеви са родители на двама сина - Максимилиян и Преслав, единият на 10, а другият на 16 години. Двамата обаче мечтаели да имат и дъщеря.

Заради тази им мечта преди шест години се зародила и идеята да станат приемни родители. От тогава до сега двамата са приели в семейството си осем деца, като повечето от тях са отишли в дома им от родилния дом.

Двамата казват, че най-трудна е раздялата с деца, когато се появят семейства, които да ги осиновят. В момента двамата се грижат за петмесечно момиченце, а преди почти година самите те станали осиновители на едно от децата – Никол. Двамата наричат всички деца, които са минали през дома им, нашите деца и са категорични, че могат да дадат любов на още много малчугани, които нямат семейства.

В последните няколко години Павликени е първенец по брой приемни родители, като в момента 32 семейства от общината се грижат за изоставени деца.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
5575 русенци са подали заявления за помощ за отопление
5575 русенци са подали заявления за помощ за отопление
Жена загина при тежка катастрофа в София
Жена загина при тежка катастрофа в София