НОВИНИ

Обсъждат намаляване на интервала за градския транспорт

В момента се прави система за оптимизиране за интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани, заяви в "Денят започва" Евгени Крусев, зам.кмет по транспорта в Столична община . Срокът за подаване на заявления за стикери за платена зона изтича на 1 октомври. тогава изтича валидността на 4000 стикера. Вече има около 3000, които са подновени като остават 1000, съобщи Христиан Петров, директор на Център за градска мобилност. Вижте повече във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 28.09.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Подновяването може да стане в четири офиса - на бул. „Будапеща“ 17, на „Възраждане“ 1 и в метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“. Заявка за издаването на винетен стикер може да стане и онлайн.

По същия ред се подават и документите на жителите в разширените части на зелената зона в районите „Средец“ и „Лозенец“, която започва да действа от 1-ви октомври 2017 г. От Центъра за градска мобилност съобщиха за БНТ, че вече има 2600 човека, които са подали заявление. Остават още около 900 свободни места. За улеснение събота и неделя ще работят пунктовете на метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“.

Необходим е документ, удостоверяващ постоянен адрес. Срещу 10 лева, който няма такъв адрес, получава стикер за 1 месец, в който може да смени адресната си регистрация. Цената на един винетен стикер за 1 година е 150 лева.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община : Въвеждането на платени зони за паркираме се наложи като модел, който вкара паркирането в кварталите в едни рамки,които позволяват хората да се предвижват спокойно. Разширението е изцяло подкрепено от гражданите в съответните райони. Ако това се случи и в други райони, ние ще направим нужното да се случи допълнително разширение в бъдеще.

С какви проблеми се сблъскват хората ежедневно провери Боряна Черганова.

;

В студиото на БНТ зам.кметът по транспорт заяви, че в момента вървят процедури за ремонт на спирките за градски транспорт.

В момента се прави система за оптимизиране за интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани, заяви Евгени Крусев.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина основателят на Плейбой Хю Хефнър
Почина основателят на "Плейбой" Хю Хефнър
Инцидент в национален парк в САЩ
Инцидент в национален парк в САЩ