НОВИНИ

Пускат 30 нови автобуса в София от утре

30 нови автобуса тръгват по улиците на София от утре. Те ще се движат по линиите 72 и 84 и са част от мащабната програма за модернизация на градския транспорт в столицата. И още - от първи февруари заплатите на всички работещи в столичния транспорт ще се увеличат средно с 10%. За целта от общината отпускат 10 млн. лева.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:05, 16.01.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Новите автобуси отговарят на най-високия екологичен стандарт. Те са на природен газ, нископодови, накланят се при спиране за удобство на пътниците, особено на хората с увреждания и на майките с колички. Оборудвани са с климатик и видеонаблюдение. Предвиден е и безплатен wi-fi.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Те са важни на първо място, разбира се, да не се движат старите автобуси 30-годишни каквито имахме по улиците на София и на второ място хората да имат и пътниците да имат по-добри условия и дай Боже, повече хора да използват градския транспорт.

В столичния автотранспорт работят над 2000 души, около 1200 от тях са шофьорите.За да ги задържат на работните им места от следващия месец ще имат увеличение на заплатите.

Слав Монов, изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт": Шофьорите са доста конвертируема професия, цяла Европа изпитва недостиг на шофьори и постоянно така има примамливи оферти от Западна Европа.

До края на годината по улиците на София ще тръгнат още 82 нови автобуса. Очаква се доставката на 13 нови трамвая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ДПС поискаха обща позиция заради думите на Каракачанов за Войводиново
От ДПС поискаха обща позиция заради думите на Каракачанов за "Войводиново"
Здравните власти обявиха грипна епидемия в областите Перник и Пазарджик
Здравните власти обявиха грипна епидемия в областите Перник и Пазарджик