НОВИНИ

Пускат ремонтирания Аспарухов мост

Добра новина за всички, избрали Северното Черноморие за лятната си почивка. Поне през летните месеци - край на здръстванията по Аспаруховия мост във Варна. От днес съоръжението вече е отворено за движение и трафикът е нормален. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова направи оглед на обновения участък от моста. Ремонтите ще продължат през есента, след края на туристическия сезон, по друг участък от Аспаруховия мост.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 15.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За първия етап от ремонта на Аспаруховия мост бяха отпуснати 5 милиона лева от държавния бюджет. Обновеният участък е преасфалтиран, подновени са хидроизолацията, лагерите, тротоарните конзоли, поставени са и двойни мантинели.

Лиляна Павлова - министърът на регионалното развитие: Освен тази инвестиция от 5 милиона, добавихме от бюджета на АПИ още 2 милиона, за да можем да довършиm всички дейности... защото ние направихме едно съоръжение в повече, за да не затваряме следващия път, когато се прехвърлим на отсрещното платно.

Министър Павлова посочи, че от началото на 2017-та година може да започне и рехабилитацията на основната част на моста.

Лиляна Павлова - министърът на регионалното развитие: Само пътната част на двете платна струва 25 милиона - ремонтът ще бъде извършен на две фази. Първо в едната посока да се затвори движението, да се прехвърли двупосочно в едното платно, след което да се ремонтира.

Цялостният ремонт на Аспаруховия мост ще продължи две години и ще струва общо 35 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрушват скали по Е-79 край Симитли
Обрушват скали по Е-79 край Симитли
Осигурени са средствата за завършване на оградата по турската граница
Осигурени са средствата за завършване на оградата по турската граница