САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Правят четвърти опит да изтеглят опасната цистерна от Хитрино

Все още не е ясно кога жителите на Хитрино ще могат да се завърнат по домовете си. Днес трябва да бъде възстановено електроподаването на първите къщи в Хитрино. Те са достатъчно отдалечени от района на авариралия влак. Ще бъде подадена енергия и към водните помпи на селото.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:05, 19.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

120 души охраняват имуществото на хората от евакуираното село. До момента няма случаи на набези и кражби. Още две цистерни се очаква да бъдат изведени от гарата до края на деня. Те трябва да бъдат изправени, допълнително източени и изведени от място. Продължава работата и с най-рисковата цистерна, от която изтичаше газ. Експертите на място обмислят начини да я повдигнат без риск. Течът вече е спрян.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка: Всички действия, които са свързани с изправянето на рисковата цистерна крият голям риск. Ще бъде подаден сигнал на всички работещи долу и на жителите, специален режим за осигуряване на сигурност. Денят за достъп ще се определи от времето за разрешаване на най-важната задача. Досега сроковете ги определяхме в седмици, последно в дни, сега в часове.
гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": В момента, в който вдигнем най-опасната цистерна ще сме наясно кога хората ще могат да влязат.Хората вече са изморени и най-малката грешка може да коства много.В модерните времена не осъществявайте натиск.
Евелина Шишманова, РИОСВ - Шумен: Въздухът в момента е нормален. Всички компоненти са много под нормата, няма токсични, няма вредни вещества, няма опасност за здравето на хората.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протест на рибари пред ИАРА в Бургас
Протест на рибари пред ИАРА в Бургас
Зелена светлина: Луминотерапия
Зелена светлина: Луминотерапия