САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Радан Кънев: Тройкаджии от ЮЗУ влязоха в Комисията за защита на конкуренцията

Гласувахме един добър закон. В залата голяма част от хората го подкрепиха от лицемерие, например от ДПС. "Патриотичният фронт" го подкрепиха на основата на "мръсна политическа сделка", като разменна монета за ограничаването на част от българите в чужбина да могат да гласуват. Това заяви в студиото на "Денят започва" лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев по повод приетия вчера на първо четене Антикорупционен закон.

от БНТ
07:43, 01.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Този Антикорупционен закон, обаче, е по-слаб от предишния, който това Народно събрание отхвърли. Сред причините Радан Кънев открои промяната в начина, по който ще се избира председател на единния антикорупционен орган - според Кънев е по-добре той да се назначава с указ от президента, а не както е заложено сега - от депутатите. Също изрази тревога, че Антикорупционният закон ще бъде окастрен между първо и второ четене, също и за начина, по който ще бъде попълнен състава на антикорупционния орган.

Радан Кънев каза още, че при срещите си със симпатизанти из страната наблюдава страх у бизнеса, който по думите му е зависим на местно ниво от управляващите.

Лидерът на ДСБ коментира и избора на състав на Комисията за защита на конкуренцията - "Тройкаджии от ЮЗУ, начело с една госпожа, която е известна само с партийна принадлежност към ГЕРБ. Изхвърлиха д-р Георги Ганев, един изключителен учен, доказал десетократно професионализма си, а този човек получи най-малко гласове. Личният кандидат на г-н Румен Овчаров получи най-много гласове", заяви Радан Кънев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три сценария след Брекзит, според форум на института Иван Хаджийски
Три сценария след Брекзит, според форум на института "Иван Хаджийски"
Хиляди посрещнаха първото юлско слънце
Хиляди посрещнаха първото юлско слънце