НОВИНИ

Разбиха престъпна група за фалшифициране на лични документи в Шумен

Криминалисти от Шумен разбиха престъпна група за фалшифициране на лични документи. Разследването започнало след сигнал за предстояща сделка за задграничен паспорт и други документи. Задържани са трима души. Срещу тях са повдигнати обвинения, а съдът им наложи мярка "парична гаранция" от по 2000 лв.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
08:13, 14.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В посочения в сигнала ден и час и в момент на предаване на плик са заловени тримата мъже, участници в сделката. От лек автомобил били иззети фалшиви български паспорти. Последвали обиски в домовете на заловените.

гл. инсп. Лъчезар Христов, ОД на МВР-Шумен: Бяха иззети също така компютърни конфигурации, в които имаше инсталиран софтуер, чрез който се извършва изготвянето на тези документи, принтери, скенери, фолио, специализирана хартия.

Разследването е още в своето начало, затова от прокуратурата не могат да кажат дали сред фалшивите документи с имена на български граждани има предназначени за извеждане на мигранти в Европейския съюз.

Яна Николова, прокурор в Окръжна прокуратура - Шумен: Предстоят действия по доказване съпричастността на обвиняемите към преправяне на документи, официални документи, освен тези три, за които им е повдигнато обвинение.

Според разследващите фалшивите документи се продавали от 200 до 2000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуята на цигуларчето в Русе отново си има лък
Статуята на цигуларчето в Русе отново си има лък
Саздърма с парчета салам и суджук се продава в търговската мрежа
Саздърма с парчета салам и суджук се продава в търговската мрежа