НОВИНИ

Саздърма с парчета салам и суджук се продава в търговската мрежа

Екипи на агенцията по безопасност на храните дежурят и през почивните дни. Те ще извършват проверки по сигнали, които потребителите могат да подават онлайн или на горещия телефон на агенцията. Ето и един такъв сигнал - саздърма с парчета шпеков салам и суджук се продава в търговската мрежа. За това сигнализира Атанас Георгиев от Варна. Колбасът е произведен в Ловеч.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
08:02, 14.04.2017
9230
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Атанас Георгиев си купил саздърмата от магазин в село Николаевка, където има къща.

Атанас Георгиев: Прибирам се, режа си и в един момент от вътре излизат парчета салам, луканка, което ме потресе. Саламът е с обелката сложен вътре.

Мъжът потърси съдействие от екипа ни, за да няма и други измамени потребители.

Атанас Георгиев: А иначе говорят продукти “Стара планина”, няма нищо такова, нищо такова, просто се лъже народът. Няма контрол никъде.

За некачествения продукт от месо сигнализирахме в Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

д-р Златина Димова – директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна: Очевидно това не е консистенцията на саздърма по начина, по който трябва да бъде. Пише, че са за човешка консумация. Това, което очакваме, да има санкции в самото предприятие.

Инспекторите от Областната дирекция във Варна са уведомили колегите си от Ловеч, където се намира предприятието. Уведомени са и останалите областни дирекции по безопасност на храните у нас, които трябва да разпоредят изтеглянето от пазара на партидата некачествена саздърма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха престъпна група за фалшифициране на лични документи в Шумен
Разбиха престъпна група за фалшифициране на лични документи в Шумен
​Русия няма да участва в Евровизия 2017 в Киев
​Русия няма да участва в Евровизия 2017 в Киев