НОВИНИ

Разкриха две оранжерии с канабис край село в Шуменско

Криминалисти разкриха две оранжерии с канабисови растения край село Хан Крум, съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административният ръководител на Окръжната прокуратура в града Маргарита Георгиева.

bnt avatar logo
от БТА
13:17, 07.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

При специализирана полицейска операция вчера са проверени оранжерии на зеленчукопроизводител на пътя от Шумен за Велики Преслав, в местността "Паметниците" край селото. В две от тях криминалистите намерили и иззели 551 растения марихуана в различна фаза на растеж.

Във фургон, пригоден за сушилня, полицаите открили още 27 килограма марихуана - 885 полусухи стебла и три кашона с 414 сухи стръкове от растението. На мястото бил задържан В.В. /49 г./ от Шумен.

; ;

В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване и в сграда на ул. "Цар Иван Александър" в Шумен, обитавана от местния жител И.И./43 г./. Полицаи открили в имота 339 незаконно притежавани боеприпаси, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие, 12-ти калибър.

В хода на процесуалните действия било изяснено, че И.И. има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а В.В. - договор за ползване на имота с И.И.

В.В. е задържан в РУ-Шумен за 24 часа, след което с постановление на прокурор - за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество и за отглеждане и засяване на марихуана. Предстои да бъде внесено искане за задържането му под стража. Мъжът е криминално проявен, осъждан е четири пъти. За незаконно притежаваните боеприпаси е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Собственици на автомобили с чуждестранни номера блокираха центъра на Киев
Собственици на автомобили с чуждестранни номера блокираха центъра на Киев
Влошават се очакванията на домакинствата за финансовото им състояние през 2019 г
Влошават се очакванията на домакинствата за финансовото им състояние през 2019 г