НОВИНИ

Разкриват клубове за талантливи деца

Клубове за талантливи деца ще бъдат разкрити в големите градове на страната. Идеята е да се работи допълнително с децата, които се справят добре с учебния материал. Това съобщи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева във Варна. Тя представи приоритетите за тази година в националната програма на агенцията.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Елена Георгиева
18:15, 16.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Проектът за създаване на клубове за талантливи деца е съгласуван с Министерството на образованието. Той ще започне пилотно в няколко населени места. От Агенцията за закрила на детето тази година залагат на повече работа за по-голямо участие на децата в обществения живот.

Офелия Кънева, председател на Държавната комисия за закрила на детето
“През последните години политиката за деца беше фокусирана единствено и само върху децата в риск и през тази година трябва да положим много активни усилия, така че всички деца да започнат да се ползват от възможностите, които българската държава разполага.”

За експертите в агенцията е важно политиките за деца да се правят с тяхно участие. С тази цел е създаден и Съветът на децата, в който Варна се представя от Велико Великов. Преди две години той спечели първо място в състезанието по езда на Световните летни олимпийски игри на „Спешъл олимпикс“ в Лос Анджелис. Велико работи по проект и очаква подкрепа от Община Варна.

Велико Великов
“Всички ученици на територията на Варненска област и във Варна да ходят един път в месеца на конна база, за да можем да се изправим.”

Момчето призова и за изграждането на достъпна среда до спортните бази в града за децата в инвалидни колички.

Велико Великов
“Аз агитирам към Община Варна да направи всички места достъпни за хората в инвалидни колички.”

Община Варна ще подкрепи проекта за конната база на Велико. А за изграждането на достъпна среда се работи поетапно, каза заместник-кметът на Варна Коста Базитов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлофикация ще компенсира само потребителите, били без парно над 48 часа
"Топлофикация" ще компенсира само потребителите, били без парно над 48 часа
Първа среща между първите дипломати на САЩ и Русия
Първа среща между първите дипломати на САЩ и Русия