НОВИНИ

"Различни заедно" в Столичната библиотека

Фотоизложба под надслов "Различни заедно" беше открита днес в Столичната библиотека. В нея авторът Огнян Панов представя моменти от живота на различните етноси и религиозни общности, живеещи в България.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
20:35, 15.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Идеята за изложбата се е родила преди около три години. Оттогава до днес Огнян Панов обикаля с фотоапарат различни български градове и села, където съжителстват хора от различни етноси. Обективът му улавя различни мигове - от ромска сватба във „Факултета“ до Курбан Байрям в Шумен.

Огнян Панов, фотограф
"Аз ги гледам как са облечени, аз ги гледам са весели, слушам ги, улавям нотките на тъга, къде са и всички тия неща. Те не са едни разказ - увод изложение, кулминация."

Голяма част от снимките в изложбата са правени в Източните Родопи, Самоков, Ихтиман, Разград и Кърджали. Впечатление прави и момиче от Рибново, в чието облекло се смесват традиция и съвремие.

Огнян Панов, фотограф
"Аз вече имам и трайни приятелства, което е съвсем нормално с такива хора. Искам да влезна още по-навътре в турският етнос, повече при арменците, защото те независимо, че не стоят на дневен ред. Те са много интересни и отдавна живеем заедно."

Изложбата може да бъде видяна в зала „София“ на Столичната библиотека до 23 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​95% от изравнителните сметки за парно са предадени в Топлофикация
​95% от изравнителните сметки за парно са предадени в "Топлофикация"
Шум от фойерверки предизвика паника на Лазурния бряг
Шум от фойерверки предизвика паника на Лазурния бряг