НОВИНИ

Базата на скандалната автобусна фирма в Сливница е празна

Малцина в Сливница се осмеляват да говорят открито за автобусната фирма на Григор Григоров, която е в основата на скандала с обществената поръчка. Екип на "По света и у нас" все пак успя да открие базата на превозвача в града.

Николай Минков
от Николай Минков
20:19, 15.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Оказва се изключително трудно да бъде намерена базата на автобусната фирма "Еделвайс 0707" в Сливница, макар че именно тя е била сред аргументите, преборили конкуренцията в обществената поръчка за превоз на мигранти. След дълго разпитване успяваме все все пак да я открием, макар и не на посочения в сайта на превозваческата фирма адрес.

- Ей там седят тия рейсове. Вчера къде ги гледахме по новините, където сте ги снимали там на къщата - от тука са рейсовете. Обикновено има хора.

Стари автобусни гуми, ръждясали авточасти, и две кучета ни посрещат в така наречената автобусна база. Хора няма, а вратите са широко разтворени.

До съвсем скоро тук на този вече пуст паркинг са спирали автобусите на фирмата на Григор Григоров.

А иначе собственикът на фирмата остава под домашен арест, докато върви делото срещу него за трафика на 65 нелегални мигранти. Продължава и проверката на МВР, която трябва да обясни как фирма "Еделвайс 0707" е спечелила договора с "Гранична полиция", докато автобусът и, посочен за превоз на мигранти, всъщност е арестуван за незаконен трафик и се намира в РПУ-Царево.

Разследващите трябва да изяснят и дали става въпрос за целенасочен опит да се вкарат държавните институции в скандал или се касае за пропуск в законодателството, позволяващ на фирми да участват в обществени поръчки без да се изисква удостоверение, че срещу тях не се води наказателно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рациария тъне в иманярски изкопи, мижави пари за проучвания
Рациария тъне в иманярски изкопи, мижави пари за проучвания
Кръводарителска акция в храма
Кръводарителска акция в храма