ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Различните видове гуакамоле - вкусно и полезно

bnt avatar logo от БГНЕС
A+ A-
Чете се за: 00:20 мин.
Още

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е час от международната кухня като предястие или салата.

различните видове гуакамоле вкусно полезно

Гуакамоле с магданоз. Ако не ви се намира авокадо, съвсем спокойно може да го замените с магданоз. Става също много леко и приятно предястие.

С печен чесън. Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Опитайте да пасирате авокадо със скилидки печен чесън.

Гуакамоле с много подправки. Ако обичате смесица от силно ароматни вкусове, то може да добавите спокойно кориандър и кимион.

Свежо гуакамоле. Нарежете на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Размачкайте сместа, но не пасирайте, за да може да усещате парченца.

Свързани статии:

Гигантско авокадо може да постави световен рекорд
Гигантско авокадо може да постави световен рекорд
Хавайка откри, докато се разхождаше, 2,4-килограмово авокадо,...
Чете се за: 00:16 мин.
Авокадото се оказва шампион на порязванията
Авокадото се оказва шампион на порязванията
Авокадото е потенциален убиец, тъй като причинява най-много травми...
Чете се за: 00:28 мин.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?