НОВИНИ

Различните видове гуакамоле - вкусно и полезно

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е час от международната кухня като предястие или салата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:09, 15.09.2018
Чете се за: 00:20 мин.
Още
различните видове гуакамоле вкусно полезно
Снимка:

Гуакамоле с магданоз. Ако не ви се намира авокадо, съвсем спокойно може да го замените с магданоз. Става също много леко и приятно предястие.

С печен чесън. Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Опитайте да пасирате авокадо със скилидки печен чесън.

Гуакамоле с много подправки. Ако обичате смесица от силно ароматни вкусове, то може да добавите спокойно кориандър и кимион.

Свежо гуакамоле. Нарежете на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Размачкайте сместа, но не пасирайте, за да може да усещате парченца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лятото продължава: Температури над 30 градуса и кратки валежи по морето
Лятото продължава: Температури над 30 градуса и кратки валежи по морето
Цветан Цветанов: Въпрос на време е президентският указ да бъде подписан
Цветан Цветанов: Въпрос на време е президентският указ да бъде подписан