НОВИНИ

Кандидатите за президент на Франция осъдиха терористичната атака

Претендентите в битката за Елисейския дворец осъдиха терористичните действия. Центристът Еманюел Макрон призова за солидарност със силите за сигурност и с близките на убития и ранените. Лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен призова за незабавни мерки срещу хората с досиета за радикализация и възстановяване на граничния контрол. В моменти като този Франция трябва да покаже на враговете си, че е обединена и не се страхува, посочи кандидатът на десницата Франсоа Фийон. Предстоят избори с много неизвестни, които могат да променят политическата карта на Франция.

bnt avatar logo
от Юлия Талева
17:39, 21.04.2017
Чете се за: 00:55 мин.
По света
Марин льо Пен кандидат за президент от Националния фронт: Обръщам се към това мимолетно правителство, омаломощено от десет години бездействие и от ляво, и от дясно, за едно последно усилие, преди да напусне властта - ефективно възстановяване на границите ни отпреди Шенген и незабавно административна и наказателнa обработка на досиетата "ЕС" за радикализация, иначе казано всички индивиди на наша земя, известни като изповядващи вражеска идеология. Ако бъда избрана за президент, ще задействам незабавно и без колебание този боен план срещу тероризма и наказателната слабост.
Еманюел Макрон, независим кандидат за президент: Ще повторя и тази сутрин - солидарност със силите за сигурност, с жертвата, убития полицай и семейството му, всички ранени и близките им. Но освен това ясно виждаме, че през следващите години предизвикателството пред нас ще е борбата с тероризма. Защото няма да го изличим за една нощ, а за финалната права на кампанията ни предизвикателството е, от една страна, да дадем отговор, за хвърлим светлина върху демократичния избор в този контекст. Но никога да не се поддаваме на страха.
Франсоа Фийон, кандидат за президент на партия "Републиканците": В моменти като този трябва да покажем на враговете си, че Франция е обединена и не се бои. Трябва също да запазим ясен ум и да не сме наивни. Във война сме и тя ще е дълга. Врагът е силен, има много мрежи, съучастниците му живеят сред нас и край нас. Някои хора още не са осъзнали мащаба на злото, което ни заплашва и срещу което, аз лично планирам да се боря с желязна воля. Ще направя тази битка за свободата и сигурността на френския народ моя лична битка. Това трябва да е приоритетът на следващия президент. Ще изисква непоколебима решителност и стоманени нерви.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неправителствени организации искат промяна в Закона за закрила на детето
Неправителствени организации искат промяна в Закона за закрила на детето
Фестивал на виното и храната във Варна
Фестивал на виното и храната във Варна