НОВИНИ

Реакции в ПГ на Обединените патриоти за конфликта между Сидеров и Симеонов

Въпреки раздора между двамата съпредседатели, депутатите от парламентарната група на Обединените патриоти не дадоха индикации, че коалицията им няма бъдеще и неглижираха конфликта.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:15, 25.07.2018
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Валентин Касабов от НФСБ обясни поведението на Волен Сидеров така:

Валентин Касабов - зам. председател на ПГ на ОП / НФСБ: Не трябва да обръщаме внимание на Волен Сидеров. Ние си го познаваме, знаем какво прави, от време на време има такива пропадания. Слушаме едни и същи приказки, едни филми, от филм във филм. Ми какво да правим - такъв е човека...

Валентин Касабов не вижда проблем и в това, че депутатите от НФСБ не приемат Сидеров като лидер на парламентарната група, която по думите му, те нямат намерение засега да напускат.

Валентин Касабов - зам. председател на ПГ на ОП / НФСБ: През тези месеци групата почти не се е събирала. - Е, това не е ли разпад? - Ами не е разпад, защото ние сме отделни партии и си вършим работата.

Партньорите в групата Явор Нотев от Атака и Искрен Веселинов от ВМРО бяха предпазливи в коментарите си има ли риск пред коалицията на патриотите.

Явор Нотев - ПГ на ОП / Атака: Риск в политиката винаги има. Ние сме тук, за да дебатираме. Очевидно, че ще се обсъждат, анализират тези позиции и вероятно ще има информация, решение.
Искрен Веселинов - зам. председател на ПГ на ОП / ВМРО: Имаме силното желание, страстите да се уталожат, правим всичко възможно. За нас коалицията трябва да се запази - ние сме отговорни пред нашите избиратели и смятам същото важи за нашите колеги от НФСБ и Атака.

И докато патриотите избягваха конкретните отговори лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки конкретно поиска оставката на двамата им вицепремиери Симеонов и Каракачанов заради гафове в работата им, а на Каракачанов и заради негово изказване.

Веселин Марешки - председател на ПГ на ВОЛЯ: Казва, че не той като управленец и вицепремиер е виновен за несправянето с управлението на държавата, а хората - българския народ видите ли, сяда на маса и само пие ракия и затова държавата не се оправя. Ние обаче не считаме, че българския народ е виновен - да той си има своята вина, че е изпратил такива като Каракачанов в парламента.

А след въпроса дали ВОЛЯ иска да смени патриотите в управлението, Марешки заяви, че се е изморил да повтаря, че в този мандат партията му няма да влиза в никакви управленски конфигурации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 души са загинали при атентата в Пакистан
Над 30 души са загинали при атентата в Пакистан
ДРУГИТЕ новини: Студентски победи за Хайпърлууп
ДРУГИТЕ новини: Студентски победи за Хайпърлууп