НОВИНИ

Рекордно количество дъжд падна в Москва

Проливният дъжд в руската столица Москва предизвика преливане на река и наводни улици в района й, предаде Асошиейтед прес. Около 200 души се оказаха блокирани в коли и автобуси в наводнените части на града в района на река Яуза, която преля. Тя се намира в североизточната част на града и е приток на река Москва. Блокираните хора в колите и автобусите бяха евакуирани от пожарната и гражданска защита. Няма ранени. Преляха и реките Пехорка и Нищенка, които също са притоци на река Москва.

bnt avatar logo
от БТА
21:11, 15.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
рекордно количество дъжд падна москва

Проливните дъждове, излели се над Москва, подобриха рекорда за количество валежи, паднали на 15 август. Досега рекордът се държеше образно казано от 1887 г. Тогава на 15 август паднаха 25,2 милиметра дъжд. През настоящия 15 август към 18 ч. местно време в Москва се изляха 102 милиметра дъжд. Това е 118 процента над средната месечна норма и доста над рекорда за количество валежи, паднали за един ден, поставен през 1970 г., а именно 63 милиметра.

Проливният дъжд е предизвикан от циклон, идващ от югоизток. Силните валежи започнаха още в неделя вечерта не само над Москва и околностите, но и над други райони в Централна Русия, като Курск, Орел, Белгород.
Предупреждението за силни дъждове в Централна Русия и района на Москва остава в сила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при земетресение в Перу
Жертви и ранени при земетресение в Перу
Общината чисти реки за 1,2 милиона лева годишно
Общината чисти реки за 1,2 милиона лева годишно