НОВИНИ

Рейтингът на ЕС падна заради Брекзит

Международната рейтингова агенция "Standart&Poor's" официално понижи кредитния рейтинг на Европейския съюз въз основа на икономическата несигурност след вота на британците да напуснат блока. В съобщението си от агенцията заявиха, че Брекзит е намалил бюджетната гъвкавост в рамките на съюза.

рейтингът падна заради брекзит
bnt avatar logo
от БНТ
07:06, 01.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

От "Standart&Poor's" съобщиха, че рейтингът на Евросъюза е намален с една степен, но остава със стабилна перспектива, което означава, че според агенцията в средносрочен план няма да е нужно допълнително понижаване.

Междувременно във Великобритания министърът на правосъдието Майкъл Гоув подчерта, че Лондон трябва да договори предварителните условия за излизането си от Европейския съюз преди да задейства официално процедурата по член 50. Той заяви, че ако бъде избран за премиер, ще отложи решението до момента, в който страната би имала най-голяма полза то да бъде взето, и че страната има нужда от икономически растеж.

Майлък Гоув, министър на правосъдието на Великобритания: "Преди всичко трябва да създадем много по-динамично и честно общество. Когато хората гласуваха да напуснем Европейския съюз миналата седмица, те гласуваха за промяна и има твърде много хора, които чувстваха, че икономическият растеж и просперитет не са докоснали техния живот".

Гоув е сред основните кандидати за вакантното премиерско кресло във Великобритания след оставката на Дейвид Камерън, наред с вътрешния министър Тереза Мей. Вчера изненадващо от надпреварата се оттегли бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, когото множество експерти смятаха за фаворит за поста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди посрещнаха първото юлско слънце
Хиляди посрещнаха първото юлско слънце
Путин подписа указ, с който се отменят част от ограниченията към Турция
Путин подписа указ, с който се отменят част от ограниченията към Турция