НОВИНИ

Ритнатото дете в Благоевград е без сериозни травми

Отново агресия в училище. Две деца в първи клас се сбиха в благоевградско училище и едното ритна в корема съученика си. След медицински преглед пострадалото момче е изписано за домашно лечение без сериозни травми. Това се случи тази сутрин в 6-то средно училище, в което е учило и загиналото вчера от паднала бетонна плоча 12 годишно момче. Детето заедно с брат си и още две момчета са играли в изоставена сграда край квартал „Струмско".

bnt avatar logo
от Станислава Христова
15:25, 13.03.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Докато учители и психолози се опитваха да успокояват децата след трагичния инцидент с техен съученик, първокласници се сбиха в междучасието заради разлята вода. Едното дете ритнало съученика си в корема, докато класната пишела на дъската.

Мая Георгиева, класен ръководител: Tе имат по-обтегнати и агресивни взаимоотношения от детската градина, те се пренесоха и в училище, в моя клас са и двете деца.

Учителката извикала медицинската сестра и след като го прегледала се обадила на майката. Повикали и Спешна помощ, защото пострадалото дете се оплаквало от силни болки в корема.

Д-р Иво Копанаров, хирург в МБАЛ-Благоевград: Направени са му изследвания, които да се прецени дали има увреда на вътрешни коремни органи. В момента няма такива за момента детенцето е добре.
Инцафка Чаушева, майката на удареното дете: Всичко е добре нормално е, детето си е в къщи под наблюдение. Оставила съм каката да го пази.

Първокласникът, посегнал на съученика си, е дете със специални образователни потребности и с него работи ресурсен учител.

Величка Филипова, ресурсен учител: Те общуват чрез играта и понякога самите не преценяват, че могат да наранят по-сериозно другото дете и според мен нямат право на преценка защото са деца.
;

От училището планират родителски срещи във връзка с агресията сред децата. Вчера шестокласник загина в изоставена постройка днес в училището влязоха и психолози.

Василка Стоименова, психолог в училището: Много са обезпокоени децата, опитахме се да ги успокояваме заедно с колежките разбира се, говорихме за случая, искаха да знаят какво е това смърт, Коци вече ще го виждат ли.
Димитър Арабаджиев, директор на Шесто СУ „Иван Вазов": Учителите са хора, които могат и са силни точно в такава трагедия за училището да подадат ръка на учениците, те си ги познават по-добре, те влизат в часовете и за това решихме сутринта да го направим така.

Състоянието на едно от момчетата, което е било в изоставената сграда се подобрява, казаха лекари. От общината съобщиха, че имотът е частна собственост, а собственикът е починал. До сега не са постъпвали сигнали за това, че сградата е опасна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шотландия иска нов референдум за независимост преди Брекзит
Шотландия иска нов референдум за независимост преди Брекзит
ЕС и НАТО предупредиха Турция да не ескалира напрежението
ЕС и НАТО предупредиха Турция да не ескалира напрежението