Психолози влизат в училището на загиналото в срутената сграда дете

Психолози започват работа в 6-то Средно училище „Иван Вазов" в Благоевград, където са учили децата, които вчера са играли в изоставена сграда край благоевградския квартал Струмско. По време на играта една от таванните плочите падна върху едно от децата. Дванайсет годишното момче почина на път за болницата в Благоевград, а друго дете е настанено в здравното заведение без опасност за живота.

от БНТ
12:03, 13.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Психолозите ще работят както с брата на загиналото момче, така и с останалите деца и съучениците им. Ще бъдат проведени инструктажи на учениците за тяхната безопасност извън сградата на учебното заведение, как да се държат и какви места да посещават.

Освен това директорът на учебното заведение каза, че ще бъдат направени и родителски срещи, на които ще се дискутират ангажиментите на родителите и как да организират свободното време на децата.

От община Благоевград още проверява дали необитаемата сграда, която вчера се срути и уби 12-годишно момче е частна собственост и на кого принадлежи. Сградата се намира на около 3 километра от града, в района на новия гробищен парк. Необитаемата постройка, в която детето играело с още трима свои приятели, падна върху него.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще правят карта на уличните дупки в Добрич
Ще правят карта на уличните дупки в Добрич
Ограмотяват възрастни по програмата „Нов шанс за успех“
Ограмотяват възрастни по програмата „Нов шанс за успех“