НОВИНИ

Родители и деца се включват в дълга разходка в Южния парк

Майки, татковци и техните деца - пеш, с колички, на тротинетки или с колела ще се включат в дълга разходка от 3 000 крачки в Южния парк в София. Инициативата "Голямото лятно бутане" се провежда за втори път и е част от традиционното благотворително бягане на 5kmRun. Тази година те събират пари за специализирана апаратура за Първа детска клиника в гр. Варна на стойност над 19 000 лв.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
09:00, 10.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Разходки, игри, майки, танцуващи с бебетата си и много награди очакват всички, решили да се включат в "Голямото лятно бутане". Целта му е да провокира родителите и децата им да започнат по-здравословен начин на живот, с повече движение и спорт.

Мариела Станулова - организатор на "Голямото лятно бутане":
Когато научим децата си да прекарват повече време навън да си играят навън заедно с нас ще решим всички останали проблеми или поне частично
;

Статистиката показва, че близо 20% от децата до 5 години страдат от затлъстяване. В същото време сме и на едно от първите места в Евросъюза по прекарани пред компютъра часове сред 16-годишните. Затова е важно, като родители, да дадем личен пример и да изминем днес заедно с децата си 3 000 крачки в Южния парк, убедени са организаторите.

Мариела Станулова - организатор на "Голямото лятно бутане":
Ще се опитаме като някакъв мини фестивал полезен за тях, който хем те да се разходят заедно, хем да се запознаят с други родители, с които в последствие да могат да се разхождат заедно, хем да бъде и полезно и приятно с над 4 000 подаръка, които сме подсигурили с нашите партньори.
;

Освен игрите, забавленията и наградите, организаторите ще дадат и 50 предизвикателства на родителите, които те ще трябва да изпълнят с децата си до края на лятото. „Голямото лятно бутане” ни очаква в 10 ч, тази сутрин, в Южния парк в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес ще се проведе София Прайд 2017
Днес ще се проведе София Прайд 2017
Столтенберг призова Канада да активизира участието си в мисиите на НАТО в Европа
Столтенберг призова Канада да активизира участието си в мисиите на НАТО в Европа