НОВИНИ

"София десерт фест" в ЦУМ

Шоколад, дълъг един метър, гофрети на клечка и чийзкейк със сирене от кашу са сред лакомствата, които се предлагат на открития днес в ЦУМ "Фестивал на десерта". Той се провежда за първи път и в него участват над 40 вносители и изложители на сладкиши и десерти.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова - Тиркова
20:00, 09.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Шоколади, деликатесни баклави, торти, петифури, малиново вино, кафе от Перу и най-различни бонбони са само част от асортимента на фестивала. Гостите на изложението могат да опитат и непознати вкусове като например трюфели с розов пипер.

Ния Балева, изложител
"Той е много интересна подправка и придава страхотен аромат на шоколадите. Имаме и сладолед с екстракт от розов пипер. Все пак розовият пипер, той не е лют и чудесно се съчетава с шоколада."

Тук напълно важи поговорката "Гледаш все едно си ми изял десерта", защото сладките изкушения за очите са много повече, отколкото може да побере стомахът."

Организаторите от Българската търговско-промишлена палата споделят, че интересът към фестивала е голям както страна на посетители, така и от страна на изложители.

Милен Моллов, мениджър на "София десерт фест"
"На първо място десертът прави хората малко по-щастливи и всеки един човек обича десерти."

Първото издание на "София десерт фест" продължава до неделя. На него има щандове с диетични сладкиши без захар, както и веган десерти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей обяви правителство на малцинството
Тереза Мей обяви правителство на малцинството
ДРУГИТЕ новини: Театър пред театъра
ДРУГИТЕ новини: Театър пред театъра