НОВИНИ

Рок група "Конкурент“ на 30 години

Група „Конкурент“ отбелязва 30-тата си годишнина. Музикантите ще отпразнуват юбилея през март догодина с грандиозен концерт в зала „Универсиада“ в София. Формацията е основана от вокалиста Емил Анчев. Бандата бързо печели фенове с тежкия си рок, който в миналото плахо си пробиваше път през „Желязната завеса“. За 30 години "Конкурент" издадоха 7 албума и навъртяха стотици километри както у нас, така и в чужбина.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов
07:47, 18.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

За 30 години светът се промени драстично. Падна „Берлинската стена“, а България влезе в Европейския съюз. Конкурент обаче останаха неподвластни на времето.

Емил Анчев, вокалист и основател на "Конкурент": Честно казано като някакъв миг, като един ден, вижда ми се адски кратко, а същевременно знам колко труд, колко пот, колко дни на радост, на сълзи е имало, но не бих ги заменил за нищо.

Конкурент са едни от пионерите на хеви-рок културата у нас. Заедно с "Ера" и "Ахат" бандата прокарваше идеята за тежките звуци в България.

Емил Анчев, вокалист и основател на "Конкурент": Едно време ние мечтаехме да влезем в студио и даже влизахме с трепет, гледахме магнетофоните, тези неща, усещането беше друго.

Конкурент са делили една сцена с групи като "Уайтснейк", "Тото", "Дийп Пърпъл", "Скорпионс", AC/DC. Свирили са на престижния джаз фестивал в Монтрьо. На концерта, с който бандата ще отбележи 30-годишнината си, всеки фен на влизане в залата ще получи диск с най-доброто от творчеството на Конкурент.

Емил Анчев, вокалист и основател на "Конкурент": Ние сме участвали на доста концерти, но свирим наши парчета. А тук всичките ни гости ще пеят песни на "Конкурент" и това ще е интересно за публиката, примерно да види как Данчо Караджов пее, как Наско от БТР пее, как Звезди, те ще си изберат по едно парче и ще го изпеят с "Конкурент".

Освен с концерт, "Конкурент" ще отбележат 30-годишнината си и с нов албум, недвусмислено озаглавен „По трудния начин”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да познаем профила на измамника в мрежата?
Как да познаем профила на измамника в мрежата?
Красива пещера край Асеновград отваря врати с новия туристически сезон
Красива пещера край Асеновград отваря врати с новия туристически сезон