НОВИНИ

Рок изложба подреди русенският художник Огнян Балканджиев

"Long Live Rock`n`Roll 2" - това е името на съвместната изложба на Огнян Балканджиев и Димитър Данчев, която беше открита тази вечер във фоайето на Доходното здание в Русе. Експозицията представя над 50 шаржа на световни рок легенци и още близо толкова макета на техните китари.

bnt avatar logo
от Ралица Маринова
20:30, 01.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Джими Хендрикс, Ерик Клептън, Брайън Мей и Ингви Малмстийн. Това са само част от рок виртуозите, които надничат от шаржовете на известния русенски художник Огнян Балканджиев. Експозицията е продължение на едноименната изложба на твореца отпреди две години.

Огнян Балканджиев – художник: „Всички музиканти взеха да привършват сякаш, всички съм ги рисувал, не по един и по два пъти. Сега търся нови предизвикателства, нови имена на китаристи.”

Вниманието в изложбата приковават мини китарите на Димитър Данчев - зъботехник по професия и рокаджия по душа. Над 100 е броят на макетите, които е изработил през последните 13 години.

Централно място в изложбата заема семейната колекция от мини китари на Димитър Данчев. Една от тях е личното му обяснение в любов към приятелката му.

Експозицията може да бъде видяна до 10 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
Тайни на 8 хиляди години под земята в София
Тайни на 8 хиляди години под земята в София