НОВИНИ

Ромфорд - общината с най-много евроскептици

В община Ромфорд живеят най-много евроскептици, твърдят данни от няколко проучвания. На пазара в градчето не е трудно да се види какво искат собствениците на някои сергии. Аргументите на желаещите отделяне са познатите.

Владислав Велев
от Владислав Велев
18:25, 23.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
ромфорд общината евроскептици
Ким Кросби: "Бих желала да гласувам за излизане заради рибарството. Сега разполагаме само с 24 процента от риболовните ни права в наши води. Всеки може да дойде и да лови риба. И друго - имиграцията. Не искам отворени граници. Ние сме остров. Ще потънем, ако дойдат още хора".

Джим, който продава матраци, не се притеснява, че евентуално излизане на Великобритания може да доведе до практически затруднения като например евентуално въвеждане на визи за почивки в Испания или скъп роуминг за телефон.

Джим Джеймс: "Ако трябва да платим малко повече за това - добре. Но не смятам, че това ще стане. Мисля, че Испания ще продължи да ни иска парите, че телефонните компании ще искат да продължават да имат клиенти. Едва ли това ще се промени".

Въпреки преобладаващия брой на евроскептиците в Ромфорд, еврооптимистите не се чувстват потиснати или малцинство:

"Не, всъщност не. Не и днес. Казват ни, че това е най-евроскептичното място, но днес видях много хора, които са за оставане в съюза. Така, че днес съм много щастлив. Казах си: "Ако Ромфорд изглежда по този начин, как ли изглежда останалата част от страната?"

Проучванията на избирателните нагласи досега не дават категорична преднина на нито едната страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извеждането на децата от домовете - постижения и предизвикателства
Извеждането на децата от домовете - постижения и предизвикателства
Българите и референдумът на острова
Българите и референдумът на острова