НОВИНИ

Румен Овчаров: Битката на Нинова със задкулисието в БСП е безкрайна

Битката със задкулисието в БСП е продължителна, даже безкрайна. Това заяви в "Още от деня" членът на НС на БСП Румен Овчаров.

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 13.12.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Корнелия Нинова води тази борба, така че до известна това е удар и срещу нея. Съвсем не твърдя, че всички хора, които са подкрепили Цацаров, са представители или свързани по някакъв начин със задкулисието. Но очевидно е, че много хора, свързани със задкулисието – и от бившето ръководство на партията, и някои членове на сегашното ръководство, работиха активно, за да осигурят тази подкрепа, каза Овчаров.

;

Той отрече твърденията на Рамадан Аталай от ДПС, изказани в предаването, че има идеологически различия в БСП. Друг е въпросът, посочи Овчаров, че някои хора се опитват да преформатират личната си битка срещу Корнелия под формата на борба с т.нар. ляв консерватизъм.

Овчарова разказа, че цяла нощ след заседанието на групата и преди заседанието на парламента "определени хора" са работили срещу решението да се гласува против Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

"Като сме зависими вече 40 години от Русия какъв ни е проблемът?".Това попита Овчаров, коментирайки темата за газовите доставки. На въпрос, че Русия винаги може да ни "размахва пръст" той отговори: "Аз не съм забелязал някой да ни размахва пръст".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Тайните на Леонардо
ДРУГИТЕ новини: Тайните на Леонардо
ЕС се готви за времето след Брекзит
ЕС се готви за времето след Брекзит