НОВИНИ

Румен Радев посрещна абитуриентите в неравностойно положение

Президентът Румен Радев тази вечер е домакин на абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Началото на тази традиция беше поставено при президента Петър Стоянов. В 18 часа държавният глава посрещна младежи от 50 специализирани институции от 33 населени места в президентството, а тържеството по случай завръщането им продължава в София Хотел Балкан. Държавният глава обяви, че тази година инициативата "Подкрепи една мечта" е събрала рекордната сума от близо 61 хил. лева.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:13, 31.05.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

За шеста поред година държавни институции и неправителствени организации обединяват усилия, за да помогнат на абитуриентите от домовете да намерят своята професионална реализация. Инициативата подкрепя и усилията на младежите,които искат да продължат образованието си във висши учебни заведения. През тази учебна година в инициативата Подкрепи една мечта"са включени 124-ма младежи.

Една от тях е Вики. Тя свири на пиано и умее да танцува. Мечтае да създаде школа по танци, в която да обучава деца. За себе си е разбрала, че човек трябва да следва мечтите си, а за да ги постигне трябва упорито да се бори.

Вики Калинкова: Аз съм такава, че ако не ми се получи, веднага трябва да се върна и докато не ми се получи, не спирам. Това ми е просто в кръвта - танците.

Милко Георгиев, за когото ви разказахме преди време, обича природата, обича гората и с това успя да спечели и подкрепата на президента. Мечтае да завърши Лесотехническия университет в София, за да може като специалист да работи за опазването на природата. Благодарен е за финансовата подкрепа, която ще получи от инициативата "Подкрепи една мечта", за да учи в София. А това, че ще замени Велинград с големия град не го стряска, очаква много нови приятелства.

Милко Георгиев: Засега тази инициатива, в която участвам "Подкрепи една мечта" ще ми помогне финансово.За моето обучение ще приеме една част. Пък и може да работя, то няма как да не работиш в големия град.


;

Президентът Радев призова абитуриентите да не се присъединят към групата на онези млади българи, които нямат амбицията да учат и да работят.

Румен Радев - президент на Република България: Знам, че част от вас - момчета и момичета, които сте тук, са решили да продължат своето образование. Горещо ви подкрепям и това е дълбокият смисъл на инициативата - да ви окуражава да мислите за образование, защото по-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота.

Румен Радев благодари на възпитателите и учителите, които са помагали на младежите досега. А абитуриентите увери, че могат да разчитат на подкрепата на президентската институция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националната мрежа за децата връчи наградите Златна ябълка
Националната мрежа за децата връчи наградите "Златна ябълка"
Доброволци възстановиха градинка в Сандански
Доброволци възстановиха градинка в Сандански