НОВИНИ

Съдия от Варна с обвинение за престъпление против правосъдието

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура обвини съдия от Варненския окръжен съд в престъпление против правосъдието. На 6-ти декември миналата година Светлозар Георгиев е склонявал прокурор Здравка Задгорска да прекрати дело срещу негов приятел.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 16.03.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че става въпрос за бивш полицай, който забравил законно притежавания си зареден автомат върху капака на автомобила си и така нарушил основни правила за съхранение на оръжие. Ако се докаже, че съдия Георгиев е виновен може да получи между 1 и 6 години затвор. В момента той е с мярка "парична гаранция". Прокуратурата разполага и със запис от срещата.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: "Съдията е извикал в кабинета си в Окръжен съд - Варна, прокурора от Окръжна прокуратура - Варна. Там в действителност той е мотивирал прокурора да прекрати това разследване, защото според него не представлява обществена опасност. Прокурорът от Окръжна прокуратура-Варна е приел, че това деяние е престъпление и , че извършителят трябва да получи съответно наказание. Не се е поддал на влиянието на съдията- въпреки, че е уважаван съдия в Окръжен съд - Варна."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно турне „Метъл за смет“
Поредно турне „Метъл за смет“
Избори 2017: Антоанета Цонева и Петър Славов
Избори 2017: Антоанета Цонева и Петър Славов