НОВИНИ

Румяна Бъчварова: ГЕРБ се стреми към коалиция с дясноцентристките партии

Стратегическото ни виждане е, че ГЕРБ трябва да работи и да се стреми към една коалиция с дясноцентристките партии. Това заяви в студиото на "Още от деня" бившият вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 14.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Според нея, обикновено в тези периоди около изборите се ускоряват вътрешнополитическите процеси. "Ние винаги сме казвали, че имаме нужда от стабилен партньор. И ако имаше сериозен проблем през този мандат в коалицията, той беше основно, че реформаторите имаха вътрешнопартийни, вътрешнокоалиционни проблеми, които се отразяваха на управлението", уточни Румяна Бъчварова.

Румяна Бъчварова, ГЕРБ: Що се отнася до патриотите, мисля че Обединените патриоти все още не са се обявили за отменени и разпаднали. Господин Байрактаров има право на своята позиция, принципна. Това не означава, че тази коалиция е под въпрос или е престанала да съществува. Първо, ГЕРБ има интерес да се представи добре на тези избори. Второ, ако се стигне до коалиция да има един стабилен предвидим партньор. И ние не се отказваме от партньорите си досега. Затова смятаме, че партиите, които идват от семейството на ЕНП са основния ни партньор.

С оглед на стабилността на следващото управление и на едно следващо добро правителство, според Бъчварова са необходими ясни политически субекти и такива, които са наясно с коалиционните отношения. Нещо, което беше слабост в политическия живот - или бяха неглижирани, подценявани, или бяха отричани, но очевидно това е волята на избирателя и ще трябва да се научим, допълни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евробабите гостуваха в Брестник
Евробабите гостуваха в Брестник
Започна фестивалът Любовино с музика на живо в София
Започна фестивалът "Любовино" с музика на живо в София